Η διαχείριση του χρόνου μας, είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα που μας κάνει πιο αποτελεσματικούς και μας σώζει από το άγχος.

Στη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας γνώρισα ένα Λοχαγό που είχε αναλάβει τη κατανομή υλικού σε διάφορες μονάδες μέσα από την έκδοση διαταγών.
Η δουλειά που έπρεπε να γίνει ήταν αρκετή. Στην αρχή ο Λοχαγός δούλευε με τη μέθοδο «first in first out». Ό,τι υλικό παραλάμβανε πρώτο το κατένειμε και πρώτο. Σύντομα όμως υπήρχαν προβλήματα. Το υλικό που παραλάμβανε τελευταίο πολλές φορές ήταν πιο απαραίτητο στις μονάδες από αυτό που είχε παραλάβει πρώτο. Έτσι άρχισε να κατανέμει το υλικό με τη «μέθοδο του μπαρ». Όποιος φωνάζει πιο πολύ εξυπηρετείται πρώτος. Τα παράπονα μεγάλωναν συνεχώς, μαζί και το άγχος του Λοχαγού. Κάπως έτσι, η κατάσταση μέρα τη μέρα ξεφεύγει.

Βασικός κανόνας:
Ορίζουμε τις προτεραιότητες μας και τηρούμε τις προτεραιότητες αυτές, ανεξάρτητα από τις νέες εργασίες που προστίθενται και τα email που «απαιτούν».
Κάποιες φορές μπορεί να φανούμε πιο ευέλικτοι, ξέροντας όμως ότι αυτό είναι λάθος και αν το συνεχίσουμε μόνο προβλήματα θα μας φορτώσει.